Kış Aylarında Su İçmenin Faydaları! Hayatımızı idame ettirebilmek için en önemli unsurdan bahsedeceğiz bugün: Su! Yazın kana kana içtiğimiz suyu aslında her mevsim devam ettirmemiz lazım. Özellikle soğuk havalarla birlikte su tüketiminin azaltılması gripten böbrek rahatsızlıklarına kadar birçok hastalığa anında davetiye çıkarıyor. Ancak birçok uzman hekimde her zaman günde ortalama olarak 2 litre su içilmesinin şart olduğunu söylüyor. Vücudumuzu toksinlerden arındıran en önemli şey sudur, aynı zamanda kışın içilen su vücudunuzun ısı dengesini sağlamaktadır. Su içmek soğuktan kuruyan cildi rahatlatıp nemlendiriyor; kışın daha da zorlaşabilen kilo kontrolüne de destek oluyor.
Suyun Önemi..
Kış aylarında yaz aylarından farklı olarak hava sıcak ve nemli olmadığından dolayı sıvı kaybımız azalıyor. Doğal olarak da su ihtiyacımız bununla birlikte azalmış oluyor. Ancak bu nedenle su içmeyi ihmal edersek bu da başka sorunlara yol açacaktır. Vücudun yüzde 60’ının su olduğunu da göz önüne alırsak, su gerçekten tüketilmesi gereken, elzem bir içecek; vücudun bütün sistemleri suya bağlı. Kış aylarında genelde insanlar çok az susarlar fakat bu durum vücudumuzun su ihtiyacının azaldığı anlamına gelmiyor. Yeterli miktarda su içilmediğinde özellikle karaciğer ve böbrek fonksiyonlarında bozulmalar görülebiliyor; bu da uzun vadede bizi ciddi hastalıklarla baş etmek zorunda bırakabiliyor.
Vücudumuzda bağırsaklardan idrardan, ter ve solunum yoluyla su kaybı olacaktır. Eğer ki bunları tekrar yerine koymazsak o zaman sıkıntılı bir tablo ile karşı karşıya kalabiliriz. Bunun klinik bulguları olarak da başta baş ağrısı, halsizlik, yorgunluk, konsantrasyon bozukluğu, halisülasyon ve bilinç bulanıklığına kadar bir çok hastalıkla karşı karşıya kalabiliriz. Su tüketiminin azalması zihinsel sorunlardan böbrek rahatsızlıklarına kadar birçok hastalığa da kapılarını açıyor.
Özellikle grip olanların bol su içmesi çok önemli. Ateş ve solunum ile sıvı kaybının arttığı durumlarda ki grip bunlardan bir tanesidir o zaman su tüketimimizi de artırmamız gerekir. Yine öksürük ve balgam söz konusu olduğu zaman bu durumlarda da suyu biraz artırmamız gerekecek. Vücudumuzun ortalama kayıpları olduğu için günlük 2–2,5 litre oranında toplam sıvıya ihtiyacı vardır.
Su tüketmeyi sevmeyen kişiler, suyun bulunduğu sürahiye limon, tarçın, nane yaprağı, elma, greyfurt gibi taze meyve ve sebzeleri koyarak su içimini daha keyifli hale getirebilirler.
Kış Aylarında Su İçmenin Faydaları!
Fotoğraflar: Sabah
INSTAGRAM CLİCK