Kayısı Çekirdeği Yağının Faydaları

Kayısı Çekirdeği Yağının Faydaları

0

Kayısı Çekirdeği Yağının Faydaları. Kayısı çekirdeğinin yağı; familya olarak gülgiller ailesinden sayılan kayısının meyve çekirdeğinden elde edilmiş bir bitkisel yağdır. Bu yağın elde edilme özelliği, hiç bir sıcak işleme tabi tutulmadan soğuk bir şekilde preslenip damıtılarak elde edilebilmesidir.

Bu yağ cilt üzerine sürüldüğünde; hem cilt lekelerini ortadan kaldırma konusunda, hem ciltteki çeşitli kırışıklıkları yok etme konusunda hem de cilt üzerinde yaşlanmanın etkisiyle oluşan sorunları giderme konusunda ciddi faydalar sağlamaktadır. Cilde bu kadar şifalı olarak anılmasının diğer sebepleri; ürünün içeriğinde bulunan K vitamini, A vitamini, E vitamini ve D vitaminidir. Bilindiği üzere hem A vitamini hem de E vitamini cildin gençleşerek olması gereken sağlığına kavuşmasına yardımcı olmaktadır.

Bunun dışında yine içeriğinde bulunan selenyum minerali, magnezyum minerali ve kalsiyum mineraliyle de oldukça nemlendirici bir özellik taşıyabilen kayısı çekirdeği yağı, özellikle kuru ciltler için eşi bulunmaz doğallıkta ve faydada bir ürün olarak niteliğini korumaktadır. Kayısı çekirdeği yağının piyasadaki pek çok kozmetik ürününün içeriğinde ana maddelerden bir olarak yer almasının sebebi, yine içeriğinde bulunan Omega-6 yağ asitleri ve Omega-3 yağ asitleridir.

kayısı çekirdeği yağı etkileri
kayısı çekirdeği yağı etkileri

Kayısı Çekirdeği Yağının Ciltte Yarattığı Etmenler

Kayısı çekirdeği yağı faydaları alternatif tıpçılar tarafından da inceleme altına alınarak sağlık alanında kullanılabilmesi adına önerilen bir ürün olmuş; hatta kayısı çekirdeği yağı faydaları hakkında İbrahim Saraçoğlu, Ahmet Maranki ve Suna Dumankaya gibi pek çok isim de konuya el atarak kayısı çekirdeği yağının kullanıldığı bir kaç formülü piyasaya sürmüşlerdir. Kayısı çekirdeği yağının en çok bilinen faydaları ise şu şekilde sıralanabilir;

Ciltteki fazladan olan yağ dengesini koruyabilmektedir.

Yüksek miktarda içerdiği E vitamini sayesinde cildimizin ihtiyaç duyduğu nemli yapıyı oluşturur.

Önerilen Yazı
Göbek Eriten Bitkiler

Selülitler üzerinde de çok büyük etkisi olan bu ürün; bebek yağıyla karıştırılıp selülitlerin üzerinde kullanıldığında selülit problemini büyük seviyelerde azaltmaktadır.

Döküntülü olan cilt hastalıklarını doğal yollarla iyileştirme konusunda yardımcıdır.

kayısı çekirdegi yağının faydalari
kayısı çekirdegi yağının faydalari

Cildin daha canlı ve daha sağlıklı görünmesi konusunda fayda sağlar.

Ciltteki çil sorunlarını ya da dış kaynaklar vasıtasıyla oluşmuş olan cilt lekeleri sorunlarını ortadan kaldırmaya yardımcı olacak bir üründür.

Egzama hastalığının ya da mantar hastalığının tedavi aşamasında doğal bir ürün olarak kullanılarak daha hızlı bir tedavi sürecinin geçirilmesi adına yardımcı olabilecek bir üründür.

Kayısı Çekirdeği Yağının Faydaları
Fotoğraf: Saglik8.com, Saglikli Yol.Com
INSTAGRAM CLİCK

Yazar Hakkında

Yorum Yap