Siğil Nedir? (Siğil Tedavisi)

Siğil Nedir? (Siğil Tedavisi)

0

Siğil Nedir? (Siğil Tedavisi) Siğil, deri kısmında oluşan iyi huylu tümör olarak adlandırılır. Vücudun her yerinde çıkma ihtimali olmasına rağmen en sık rastlanan yerler cinsel bölgeler olarak karşımıza çıkmaktadır. Virüs, vücudun üst kısmında bulunan hücrelerin tamamını etkileyerek hızlı bir şekilde büyümesi ve çoğalmasını sağlama özelliğine sahiptir. Ayrıca aşırı derecede keratin üretimine sebep olan siğillerin bulaşıcılığı oldukça yüksektir. Başlangıçta toplu iğne büyüklüğünde olan siğiller, zaman geçtikçe bezelye tanesi büyüklüğüne kadar ulaşmaktadır. Birçok kişi bu durumunun farkına hemen varamadığı için ne yapacaklarını bilmemektedirler. İlk zamanlarda ağrı yapmamalarına rağmen, daha sonradan basıldığında ağrı sebep olacaktır. Eğer tırnak çevresinde ortaya çıkmışsa tırnaklarda çatlamalar gözlemlenebilir.

Siğil neden oluşur?

Siğilin etkeni, “İnsan Papilloma Virüsu(HPV)” denilen ve bu zamana  kadar 77 farklı türü tespit edilen bir virüstür. Virüsün bazı türleri onkojenik yani kanser yapma potansiyeline sahiptir.

Siğil hangi yaşlarda oluşur?

Siğilin en hızlı oluşma yaşı 10 ile 20 yaşları olarak bilinmesinde rağmen yetişkin kişilere de cinsel yollarla bulaşmış siğiller gözlemlenebilir.

Siğil Nedir? (Siğil Tedavisi)
Siğil Nedir? (Siğil Tedavisi)

Hangi hastalıkların habercisidir?

Genellikle siğiller vücudun her yerinde bulunabilir, yaygın bir şekilde çoğalmadan duran siğiller her hangi bir hastalığın habercisi değildir. Fakat bu oran %90 üzerinde fazlalaşır cinsel bölge alanında artarsa bayanlarda rahim kanseri riski ve genel olarak AIDS gibi bağışıklık zayıflatan hastalıklar için vücut genel olarak incelenmelidir.

Siğillerin yerleştikleri bölgeye göre ağrı oranı değişmektedir. Basınç yönünden fazla kullandığımız ayak, eklem yerleri ve tırnak çevresi kullanıma bağlı olarak ağrı yapabilmektedir. Siğiller kadınların rahim bölgesinde hızlı bir şekilde çoğalarak rahim kanseri riskini arttırmaktadır. Siğiller aşırı derecede kaşınma yaparak çıkacak bölgeleri belirlemesini günler öncesinden tamamlar. Sağlam deriye kolayca ulaşamayan virüs vücudun belirli yerlerinde hasar veya çizik gibi bir durumda yerleşmeleri kolaylaşmaktadır.

Önerilen Yazı
B12 vitamini nedir ? Hangi Besinlerde Bulunur?

Siğilin içki ile uyumu?

Aşırı derecede içki tüketimi ve psikolojik faktörler siğilin daha hızlı bir şekilde yayılmasına sebep olabilir. Siğil, taşıyıcı ve bulaşan kişi olmak üzere 2 çeşit olarak incelenir.

Taşıyıcı olan kişi cinsel temasla bu durumun karşıda bulunan kişiye bulaşmasına neden olur. Bu nedenle prezervatif kullanmadan ilişkiye girmemeniz sizin yararınıza olacaktır. Çıkabilecek bir siğil insanının psikolojik olarak yıpranmasına neden olacaktır.

siğil nasıl geçer
siğil nasıl geçer

Siğil tedavi aşaması ve tamamen kurtulma yöntemleri

Kesin olarak hastanelerin gerekli bölümlerine başvurmanız gerekmektedir. Dermatoloji bu hastalıkla ilgileniyor. Zaten doktor kontrol ettikten sonra bunun siğil olduğunu anlaması o kadar zor olmuyor. Normalde 2 veya 3 seans olarak ellerinde bulunan asit tarzı spreye benzer bir madde ile siğilleri yakarak yok etmeye çalışıyorlar. ilk hafta geçmezse 2 ve 3. haftalara kadar tedavi devam ediliyor.

Siğil Nedir? (Siğil Tedavisi)
Fotoğraflar: Kadin8.com, estetik quide
INSTAGRAM CLİCK

Yazar Hakkında

Yorum Yap