Çene Estetiği Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çene Estetiği Hakkında Bilinmesi Gerekenler

2

Çene Estetiği Hakkında Bilinmesi Gerekenler Yüz ile boynumuz arasında bulunan ve bağlantıyı sağlayan çenemiz, kafatası ile bağlantısı olup ağzımızın açılıp kapanmasını sağlamaktadır. Çene ölçülerinin yüz ölçüleri ile uyumlu olması gerekmektedir. Bu durum, aslında çene işlevi açısında önem taşımamaktadır. Ancak, görüntü açısından önemlidir. Bu nedenle, çene estetiği yapılması yerinde olacaktır. Çene estetiği konusunda bilinmesi gerekenlerin başında, uzman doktorlardan yardım almak ve yüz ölçülerine uygun çalışmaların yapılması gelmektedir.

Çene Estetiği Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Çene Estetiği Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çene ameliyatları bazı uygulamalardan oluşmaktadır. Bunlar, çene eklemi hastalıkları ile yapılan operasyonlar ve tedavi uygulamaları, çene ucu estetiği ve ortognatik cerrahi uygulamalarıdır. Estetik uygulamaları, çene ucunun yüz oranına göre, çok büyük ya da küçük olmasından kaynaklanmaktadır. Yüze göre büyük çene, estetik açıdan çok olumsuz görüntüler yaşanmasına neden olur. Öte yandan, normalden küçük çene de güzel bir etki bırakmaz. Bu durumda, çene dokusuna ekleme yapılmaktadır. Operasyonun kapsamının belirlenmesinde, öncelikle diş yapısı ve ısırma halleri dikkate alınmaktadır. Çene uygulamalarında özellikle, dişlerin konumu ve rahat işlev görmesi çok önemlidir. Bu nedenle, diş yapısının sağlıklı olması için duruma göre, alt ve üst çenenin ikisinde veya sadece alt çenede operasyon yapılabilir.

Önerilen Yazı
Çocukta Lokal Karın Ağrıları Hangi Hastalıkların Belirtisidir?

Çene estetiği operasyonları

genellikle ağız içinden yapılmaktadır. Bu sayede, dikiş izi de olmamaktadır. Dikiş ile yapılan operasyonlarda da estetik dikiş kullanıldığından iz bir süre sonra kalmamaktadır. Bu uygulamalar genel anestezi altında yapılmaktadır. Ameliyatlar duruma göre,1 veya 2 saat sürmektedir. Genellikle sadece bir gece hastanede kalmak yeterli olmaktadır. Hasta ameliyatın ertesi günü, beklenmeyen bir durum olmadığı sürede taburcu edilir. Taburcu olmasından sonra hastanın, doktor tavsiyelerine uyması gerekmektedir Belirli bir süre sıvı gıdalarla beslenmek gibi kurallara uymak sağlıklı ve yerinde olacaktır. Çene Estetiği Hakkında Bilinmesi Gerekenler

INSTAGRAM CLİCK

Yazar Hakkında

https://fosforludusunceler.com/

Yorum Yap

Yorumlar (2)

  1. Güzel bilgi

  2. 5 yıl önce

    Böyle bilgiler paylaşman çok güzel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir