Yılbaşı için Nasıl Plan Yapmalıyım?

Yılbaşı için Nasıl Plan Yapmalıyım?

1
3

Yılbaşı Nedir?

 Yılbaşı Nedir? Yılbaşı için Nasıl Plan Yapmalıyım? Yılbaşı, herhangi bir takvime göre bir yılın bitimi ve yeni bir yılın başlangıcıdır.  Dünyada en yaygın kullanılan takvim olan Gregoryen takvimini kullanan ülkelerde 1 ocak yeni yılın ilk günüdür.

 Yılbaşı’nın Hıristiyan dünyasının bayram olarak kabul ettiği Noel ile alakası yoktur. Hıristiyanlar arasında Noel kutlamaları Hz. İsa’nın doğum tarihi olarak kabul edilen 25 Aralık’ta başlar ve bir hafta devam eder. Dini bir özellik taşır. Bizim için ise yılbaşı sadece bir takvim olayıdır, hiçbir dini özelliği yoktur.

Yılbaşı Nedir? Yılbaşı için Nasıl Plan Yapmalıyım?
Yılbaşı Nedir? Yılbaşı için Nasıl Plan Yapmalıyım?

 Hicri Takvimde yılbaşı Muharrem ayının 1’inde gerçekleşir. Hicri Takvim 12 kameri aya göre düzenlendiğinden 354 güne denk gelir, dolayısıyla Miladi takvime göre yılbaşı her yıl 11 gün önce gerçekleşir. Böylece 2008 yılında Miladi yıl boyunca Hicri takvimde iki adet yılbaşı gerçekleşmiştir.

Yılbaşı kutlamaları yeni yılı karşılamak amacıyla yapılıyor. Bu gelenek milattan önce 46 yılında Roma İmparatorluğunun önemli liderlerinden Julius Sezar tarafından başlatıldı.

Yılbaşını Nasıl ve Nerede Değerlendirebilirim?

 Yılbaşını dışarıda değerlendirmek isteyenler için verebileceğimiz naçizane tavsiyelerimiz şu şekildedir:

  • Genellikle partileri tercih ederiz. Ama partilerde yoğunluktan dolayı beklediğiniz hizmeti alamayabilirsiniz bu nedenle daha sakin etkinlikleri tercih edebilirsiniz.
  • Yılbaşı etkinliklerine gitmeyi düşünenler için erken rezervasyon yaptırmak oldukça önemli. Şimdiden gideceğiniz yeri seçip rezervasyon yaptırmakta fayda var.
  • Yılbaşında şehir içinde ama uzak bir yere gidecekseniz, trafiğe karşı tedbirli olun. Çünkü o gece herkes dışarıda olacak ve gece 2:00’de bile yoğun bir trafik olabilir.
  • Yılbaşında trafikte kalmak istemezseniz, kendi aracınızla yola çıkmayın. Üstelik park yeri bulmakta da sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bunun yerine güvendiğiniz bir taksi uygulaması indirin.
  • Bir de tabii kar yağışına karşı dikkatli olun. Yılbaşı için bir etkinliğe rezervasyon yaptırıp gidememek de kötü olur.
  • 31 Aralık günü erkenden yola çıkın ki risk almayın!

Önerilen Yazı
Yılbaşı Makyajınız İçin Püf Noktaları

Yılbaşını Evde Geçirmek İstiyorsanız ise:

  • Yılbaşını evde değerlendirmek istiyorsanız ilk olarak evi süsleyerek başlayabilirsiniz. Bunun başında yılbaşı ağacı gelir.  Yeşil renkli plastik yılbaşı ağaçları en popüler olanlar. Böylece kırmızı, altın rengi, gümüş ve mavi renkli süslerin hepsini kullanabilirsiniz. Ama son dönemde beyaz çam ağaçlarının da giderek daha çok tercih edildiğini unutmayın.
  •  Yılbaşı ağacı seçerken dikkat etmeniz gereken konu boyu ve eni dir. Evinize göre sırıtmayacak boy da bir yılbaşı ağacı seçebilirsiniz. Ortalama olarak 150-160 cm yılbaşı ağacı idealdir.
  • Özellikle kasım ayı ortalarından itibaren yılbaşı süsleri her yerde kendini göstermeye başladı. Yılbaşı ağacı ve ışıkları evinize ışıl ışıl bir görünüm vereceğinden, bu alternatifi mutlaka değerlendirin.
  •  Yılbaşının vazgeçilmezi iyi bir yılbaşı menüsüdür. Yılbaşı menüsünün olmazsa olmazı ise hindi’dir. İsterseniz dışarıdan sipariş edebileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz.
  •  Eğer hindiyi tercih etmezseniz geleneksel Türk yemekleri ile güzel bir masa kurabilirsiniz. Bunun içinde; yaprak sarması, börek ve birkaç meze seçebilirsiniz.

INSTAGRAM CLİCK

Yazar Hakkında

https://fosforludusunceler.com/

Yorum Yap

Yorumlar (3)

  1. 5 yıl önce

    Guzel makale ?

  2. 5 yıl önce

    yılbaşı yaklaşınca okucam yorumum kalsın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir