Gözaltı Torbaları Nasıl Geçer?

Gözaltı Torbaları Nasıl Geçer?

0

Gözaltı Torbaları Nasıl Geçer? Gözaltında yer alan yumuşak dokunun zamanla şişmesi ile meydana gelen gözaltı torbaları estetik açıdan güzel gözükmemekle birlikte, sağlık açısından da bazı hastalıkların belirtisi olabilmektedir. Yağ bezlerinde yaşanan sarkma yaş ilerledikçe, hastalık nedenli veya genetik olarak meydana gelmektedir. Cerrahi müdahale şart mıdır gibi sorular gözaltı torbası olan kişilerin sık sık sorduğu sorulardır.

Gözaltı torbaları nasıl geçer dendiğinde öncelikle bu torbaların nedenleri araştırılmalıdır. Zira fazla tuz tüketimi gibi etkenler gözaltı torbalarının oluşma nedenleri arasında yer alır. Çok nadir bir hastalığın habercisi olmasının yanı sıra, zamanla geçmeyen göz altı torbaları estetik açıdan rahatsız edici bulunmaktadır.

Gözaltı Torbaları Neden Oluşur?

Gözaltı torbalarının başlıca oluşma nedenleri arasında, cilt yaşlanması, sinüzit veya bölgede oluşabilen enfeksiyonlar, tiroit hastalığı, uykusuzluk ve yorgunluk, gebelik, sigara, kafein, demir eksikliği, hormonal değişimler, görme ile ilgili problemler başlıca nedenler arasında yer almaktadır. Ayrıca ailede bulunan gözaltı torbaları genetik olarak görülebilmektedir. Bir diğer neden ise beslenme alışkanlığıdır. Gözaltı torbaları beslenme ve yaşam tarzı değişikliği ile ortadan kaldırılabilmektedir. Ancak genetik ve hastalık ile bağlantılı olan gözaltı torbalarının yok edilmesi bu kadar kolay değildir.

gözaltı torbaları nasıl geçer
gözaltı torbaları nasıl geçer

Gözaltı torbaları nasıl geçer konusuna gelince, yeşillik oldukça faydalıdır bu nedenle bol yeşillik ve bitki çayı tüketmek gerekmektedir. Sulu meyve ve sebzeler ayrıca alınan suyun vücutta tutulmasını sağlayan A, C, E vitaminleri oldukça faydalıdır. Bu vitaminler sadece gözaltı torbaları için değil, cilt bakımı içinde oldukça etkilidir. Cildin ve gözaltı torbalarının en büyük düşmanı, kafein, alkol ve sigaradır. Bir diğer gözaltı torbasına neden olan demir eksikliğini gidermek için ise, kurutulmuş meyve, ıspanak, üzüm, brokoli gibi tüketmek gerekmektedir.

Önerilen Yazı
Sağlıklı Saçlar İçin Doğal Kürler

Gözaltı Torbaları İçin Egzersiz

Beslenme dışında egzersiz olarak yapabileceğiniz küçük uygulamalar bulunmaktadır. Gözaltı torbalarını hafifletmek için, burun deliklerine iki parmak konulur ve on saniye kadar iki deliğe de baskı uygulanır. Bu uygulamanın faydası ise, kasların çalışması ve güçlenmesidir. Bu hareketi gün içerisinde birkaç kez tekrarlayın. Bunların yanı sıra düzenli uyumak da oldukça önemlidir. Dinlenmiş vücut her olumsuzluğu yok edecektir. Günde 6 saat ile 10 saat arası uyumak yeterli olacaktır.

Fotoğraf:  En Yeşil
INSTAGRAM CLİCK

Yazar Hakkında

Yorum Yap