Yüze buhar banyosu nasıl yapılır?

Yüze buhar banyosu nasıl yapılır?

0

Yüze buhar banyosu nasıl yapılır? Cildinizin de sizin gibi bütün günün yoğun temposunda yorulduğunu, yıprandığını ve kirlendiğini unutmamalısınız. Geçen yoğun günlerin akşamında  yapacağınız yüze buhar banyosu ile cildinizi rahatlatabilmeniz mümkündür. Buhar banyosu cildinizi ölü hücrelerden ve kirlerden arındırırken, kan dolaşımını arttırarak gözenekleri açar. Buhar banyosuyla cildinizi yumuşatıp, gözenekleri açtıktan sonra cilt bakımınızı yapmanız çok yararlı olacaktır. Buhar banyosunu yaptıktan sonra cildinize peelingmaske uygulayabilirsiniz. Eğer çok vaktiniz yoksa cildinize uyguladığınız buhar banyosunda sonra sadece nemlendirici uygulamanızda yeterli olacaktır.

yüze buhar banyosu nasıl yapılır
yüze buhar banyosu nasıl yapılır

Buhar banyosu öncesi cilt temizleme

Cildinize buhar banyosunu uygulamadan önce cildinizde bulunan makyajı ve kiri temizleyiniz. Temizleme işlemini isterseniz sabun isterseniz de cilt yıkama jelleriyle yapabilirsiniz. Buhar banyosundan önce cildinizi temizlemeniz çok önemlidir. Cildinizin gözenekleri buharla açıldığı zaman eğer cildinizin yüzeyinde makyaj ya da kir varsa bunlar gözeneklerin içine dolarak akne ve sivilce sorunu yaratabilir. Buharın cildinize zarar vermemesi ve tahriş etmemesi için cildinize uygulama öncesi peeling yapmayınız.

Buhar banyosu uygulaması

Isıtıcıda bir miktar su kaynatınız. Kaynattığınız suyu bir kaba koyunuz bu kap seramik veya cam olursa daha uygun olacaktır. Yüzünüzü suyun buharına doğru tutarak kafanızın üzerine bir havlu örtünüz. Havlunun yardımıyla suyun buharı dağılmayacak direk cildinize temas edecektir. Yüzünüzü 10-15 dakika kadar su buharına tutunuz. Gözlerinizi bu işlem sırasında kapalı tutunuz. Verilen süreyi aşmamaya dikkat ediniz ve suya çok fazla yaklaşmayınız. Suyun sıcak olduğunu ve yüzünüzü çok yaklaştırdığınız takdirde yakabileceğini unutmayınız.

buhar banyosu ile cilt bakımı
buhar banyosu ile cilt bakımı

Buhar banyosuna esans ekleme

Buhar banyosunu yapacağınız suya herhangi bir şey eklemek gerekmemektedir. İsteğe bağlı olarak aromalı yağlardan ya da bitki çayı poşetlerinden koyabilirsiniz.  Ekleyeceğiniz yağ ya da bitkiler hoş bir koku verecek ve cildiniz için buhar banyosunun yanında ekstra bir fayda sağlayacaktır.İsteğinize bağlı olarak buhar banyonuzu ekleyeceğiniz malzemelerle özelleştirebilirsiniz.

Önerilen Yazı
Gebelikte Uykusuzluk Nedir? Tedavileri Nelerdir?

Deneyebileceğiniz bazı ek malzemeler şu şekilde;

  • Limon veya nane ekleyerek kokusuyla ferahlatarak cildinize enerji verebilirsiniz.
  • Papatya veya lavanta ekleyerek cildinizi rahatlatıcı ve dinlendirici bir buhar elde edebilirsiniz.
  • Nane veya okaliptüs ekleyerek soğuk algınlığınız varsa eğer tedavisinde fayda görebilirsiniz.
  • Sandal ağacı veya bergamot ile hazırlayacağınız su buharı ile stres azaltıcı, rahatlatıcı bir buhar elde edebilirsiniz.

Cilde maske uygulama

Buhar banyosunu yüzünüze uyguladıktan sonra hazır gözenekleriniz açıktan kirleri cildinizden temizlemek için maske uygulayınız. Cilt tipinize uygun olarak maske seçebilirsiniz. Maske çeşitlerinin arasında kil maskesi uygun olacaktır. Kil maskesini cildinize uyguladıktan sonra 15 dakika kadar maskenin yüzünüzde kurumasını bekleyiniz. Sonrasında maskeyi ılık su ile cildinizi tahriş etmeden yıkayıp temizleyiniz. Eğer kil maskeniz yoksa o durumda nemlendirici ve yumuşatıcı etkisi olan bal ile de maske yapabilirsiniz.

Cilde tonik uygulama

Buhar maskesiyle açılmış gözenekleri uygulama sonrasında kapatmak için tonik kullanmalısınız. Hazır kullandığınız bir tonik varsa eğer onu kullanmanız uygun olacaktır. Eğer bitkisel ev yapımı bir tonik kullanmak istiyorsanız elma sirkesi veya limon suyunu pamuk yardımıyla kullanabilirsiniz. Özellikle alın, yanak ve çene bölgelerinize uygulayabilirsiniz. Hassas bir cilde sahipseniz kullanmadan önce küçük bir bölgenizde denemenizde yarar vardır.

Önerilen Yazı
Çörek Otunun Faydaları

Cildi Nemlendirme

Cildinizin gözeneklerini açıp temizledikten sonra, toniğinizi de uyguladıysanız sıra geldi cildinizi nemlendirmeye. Buhar cildinizi kurutabileceği için mutlaka bu uygulama sonrasında nemlendirici bir krem kullanmalısınız. Kullandığınız bir nemlendiriciniz varsa eğer onu kullanabilirsiniz. İsterseniz eğer Hindistan cevizi yağı, jojoba yağı veya argan yağının cildi nemlendirip, yumuşatma etkisinden yararlanabilirsiniz.

Dikkat Ediniz!

Buhar uygulaması sırasında cildinizde hoşunuza gitmeyen bir görüntü oluşursa eğer bundan endişe duymayınız. Bu görüntü gözeneklerin açılmasından kaynaklı gözeneklerin içindeki bakterilerin yüzeye çıkmasından kaynaklıdır ve geçici bir durumdur.
Eğer birkaç saat içinde geçmezse o durumda doktorunuza başvurunuz.

Yüze buhar banyosu nasıl yapılır?
Fotoğraf: Ekaterina Bolovtsova adlı kişinin Pexels’daki fotoğrafı

INSTAGRAM CLİCK

Yazar Hakkında

Yorum Yap