Doğal Yüz Maskeleri

Doğal Yüz Maskeleri

0

Doğal Yüz Maskeleri. Yüz bakımında kullanılabilen doğal yüz maskesi tarifleri ile cildinizdeki yağ oranını dengeleyebilirsiniz. Sağlıklı bir cilde sahip olmak için cildin nem oranı eşit olmalıdır.
Evde basit malzemeler kullanarak hazırlayabileceğiniz maskeler ile cilt bakımı yaparak yağ ve nem oranını dengeleyebilir ve cildinizdeki çeşitli sorunlardan kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

Yüz Beyazlatan Maske Tarifi

Yüz Beyazlatan Maske Tarifi
Yüz Beyazlatan Maske Tarifi

2 bardak su
1 çay kaşığı limon suyu
1 avuç keten tohumu

Suyu ocağa koyun ve kaynamaya başlarken keten tohumunu ilave edin. Keten tohumunu 10 dakika kadar suda kaynattıktan sonra 1 suyunu süzün ve elde etmiş olduğunuz suyun içine 1 çay kaşığı limon suyu ilave edin. Hazır hale gelen maskeyi pamuk yardımıyla cildinize sürün. Yüzünüzdeki çiller ve sivilce izlerinde olumlu etkilere sahiptir. Cildinizin beyazlaması için de kullanabilirsiniz.

Gözenek Temizleyici Doğal Yüz Maskesi

Gözenek Temizleyici Doğal Yüz Maskesi
Gözenek Temizleyici Doğal Yüz Maskesi

1 çay kaşığı biberiye
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı rezene

Listede yer alan malzemeleri 2 bardak suyun içine alarak kaynatın. Karışımdan buhar yükselmeye başladığında ocaktan alıp yüzünüzü bu buhara tutun. Belirli aralıklarla ara vererek nefes alın ve cildin de nefes almasını sağlayın. Uygulamayı tamamladığınızda cildinizdeki gözenekler açılacak ve nefes almaya başlayacaktır.

Doğal Yüz Temizleme Maskesi

Doğal Yüz Temizleme Maskesi
Doğal Yüz Temizleme Maskesi

1 bardak süt
1 adet salatalık

Salatalığı rendeleyin ve rendelenmiş salatalığın içine 1 bardak süt ilave edin. Karışımı kaynaması için ocağa alın ve kaynama noktasına geldiğinde ocaktan alıp ılık haldeyken cildinizi bu karışımla silin. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere tekrarlayarak cildinizi temizleme işlemi için kullanabilirsiniz.

Önerilen Yazı
Cilt Yenileme Maskeleri

Doğal Yüz Bakım Maskesi

cilt bakımı
cilt bakımı

1 tutam defne
1 çay kaşığı kayısı yağı

Bir miktar suyun içinde defneyi kaynatın ve kaynama işleminin ardından karışımı süzdürün. Süzdüğünüz suya kayısı yağı ilave edip pamuk yardımıyla cildinize sürün. 10 dakika kadar cildinizde beklettikten sonra yüzünüzü yıkayıp temizleyin. Cildinizin daha aydınlık bir hale gelmesini sağlayacaktır.

Yüz Nemlendirici Maske Tarifi

Yağlı Ciltler İçin Kahve Peelingi
Yüz Nemlendirici Maske Tarifi

2 çay kaşığı limon
1 çay kaşığı kahve

Limon ve kahveyi karıştırıp maskeyi hazır hale getirin. Kıvam tutmaması halinde az miktarda limon suyu ilave edebilirsiniz. Karşımı cildinize sürüp bir müddet bekleyin ve 20 dakika kadar bekledikten sonra maskeyi cildinizden yıkayıp temizleyin. Cildinizin daha yumuşak ve nemli olmasını sağlayacaktır.

Doğal Yüz Maskeleri
Fotoğraf: tr.freeimages.com papixin.com

INSTAGRAM CLİCK

Yazar Hakkında

Yorum Yap