Evde Yapılabilecek Çeşitli Maskeler

Evde Yapılabilecek Çeşitli Maskeler

0

Evde Yapılabilecek Çeşitli Maskeler. Evde basit malzemeler kullanarak hazırlayabileceğiniz yüz maskeleri ile cildinizdeki problemlerin üstesinden gelebilir ve cildinizin daha bakımlı görünmesini sağlayabilirsiniz. Sizlere önermiş olduğumuz bitkisel maske tariflerini düzenli olarak kullandığınızda fayda sağlayacaktır.
Doğal maske tarifleri arasında yüz temizleme maskeleri, kırışıklıkları azaltan maskeler ve cildin yağ dengesini koruyan maskeler yer almaktadır.

Cilt Temizleyici Harika Maske

Ellerdeki Kırşıklıkları Gideren Tarif
Cilt Temizleyici Maske

1 yumurta beyazı
3 damla badem yağı
Yarım bardak süt
1 bardak yulaf ezmesi

Yulaf ezmesini cam kasenin içinde karıştırın. Diğer malzemeleri de ilave dip tüm malzemeleri karıştırın. Karışımı cildinize hafifçe sürüp 15 dakika bekletin ev ardından ılık su ile cildinizi yıkayın.

Cilt Pürüzsüzleştirici Maske

1 yemek kaşığı brendi
1 şeftali

Şeftaliyi püre haline getirin ve brendiyi ekleyip cildinize sürün. 20 dakika kadar cildinizde beklettikten sonra ılık su ile cildinizi yıkayıp maskeden arındırın. Pürüzsüz bir cilde sahip olmak için düzenli olarak tekrarlayabilirsiniz.

Domates Maskesi

Domates Maskesi
Domates Maskesi

Domates

Büyük bir domatesi rendeleyip ardından ezin. Ezdiğiniz domatesi yüzünüze uygulayıp 20 dakika kadar bekleyin ve ılık su veya süt ile cildinizi yıkayın. Gözeneklerin küçülmesini sağlayacaktır.

Canlılık Verici Muz Maskesi

1 çay kaşığı bal
1 adet muz

Bal ve muzu karıştırın ve püre kıvamı elde edin. Yüzünüze ve saçlarınıza bu karışımdan sürebilirsiniz. Cildinizi canlandıracak ve kırışıklıklara etki edecektir.

Gençleştirici Bal Maskesi

Orijinal şekersiz balı boynunuza ve tüm cildinize uygulayabilirsiniz. İyice kuruyana kadar cildinizde bekletin. Ilık sıcak olmayan su ile cildinizi güzelce yıkayın. Balın tazeleyici ve gençleştirici etkisi tüm cildinize yansır, Daha sağlıklı ve ışıldayan bir cilde sahip olursunuz. Haftada veya 10 günde 1 uygulamanızda yarar var.

Önerilen Yazı
Soğuk Havalarda Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Yorgun Ciltler İçin Maske Tarifi

Salatalıkları rendeleyip püre haline getirin ve ardından yüzünüze ve boynunuza uygulayın. 15 dakika kadar beklettikten sonra ılık su ile yıkayıp temizleyin. Gözeneklerinizi açarak siyah nokta ve sivilcelerin giderilmesini sağlayacaktır.

Hassas Ciltleri Yatıştıran Cilt Maskesi

Doğal Yüz Temizleme Maskesi
Hassas Ciltleri Yatıştıran Cilt Maskesi

Malzemeler:
Salatalık (1 adet)
Elma (1 adet)
Patates (1 adet)

Hazırlanışı:
Listede bulunan malzemeleri bir araya getirip karıştırın. Malzemelerin kabuklarını soyduktan sonra her birini püre haline getirdikten sonra karıştırmanız gerekmektedir. Hazır hale getirdiğiniz maskeyi cildinize güzelce sürün ve 1 saat kadar cildinizde beklettikten sonra bol su ile cildinizi yıkayıp maskeden arındırın. Haftada 1 kere kullanabilirsiniz.

Evde Yapılabilecek Çeşitli Maskeler
Fotoğraf: tr.freeimages.com

INSTAGRAM CLİCK

Yazar Hakkında

Yorum Yap