Doğal Cilt Temizleme Maskeleri

Doğal Cilt Temizleme Maskeleri

0

Doğal Cilt Temizleme Maskeleri Cilt temizliği için kullanabileceğiniz doğal maskeleri evinizde kendiniz hazırlayabilirsiniz. Tamamen bitkisel malzemeler kullanılarak hazırlanan bu tarifler cilt sağlığınızı korumanıza yardımcı olacak. Gözenekleri açmak ve cildin nefes almasını sağlamak için sizlere vermiş olduğumuz tariflerden faydalanabilirsiniz.

Cilt gözeneklerinin temizlenmesi ve temiz kalmasını sağlamak sivilce ve siyah nokta oluşumunu önlemek adına gereklidir. Cilt gözenekleri yağ ve kir nedeniyle tıkandığında bakterilerin üremesi için uygun ortam oluşur ve sivilcelere davetiye çıkarır. Yağlı cilt yapısına sahip kişilerin cilt temizliğine daha fazla özen göstermesi gerekmektedir. Gözeneklerin temizlenmesi ve küçülmesi için bitkisel tariflerden yararlanabilirsiniz.

Doğal Cilt Temizleme Maskeleri
Doğal Cilt Temizleme Maskeleri

Doğal Cilt Temizleme Maskeleri

Muzlu Cilt Maskesi

2 yemek kaşığı bal

1 adet muz

1 yemek kaşığı yoğurt

Muzu robottan geçirip ezdirin ve diğer malzemelerle karıştırın. Hazır hale gelen maskenizi cildinize sürüp 10 dakika kadar bekleyin. Sonrasında cildinizi ılık su kullanarak durulayabilirsiniz.

Bal ve Elma Sirkeli Cilt Temizleme Maskesi

1 yemek kaşığı ekşi krema

2 yemek kaşığı limon suyu

1 yemek kaşığı elma sirkesi

2 yemek kaşığı bal

Listede yer alan malzemeleri bir araya getirip karıştırın ve öncesinde temizlemiş olduğunuz cildinize maskeyi sürüp 15 dakika bekleyin. Süre sona erdiğinde cildinizi ılık su ile yıkayıp maskeden arındırabilirsiniz. Haftada 2 kere tekrarlayarak cildinizdeki izlerden de kurtulabilirsiniz.

Aspirinli Cilt Temizleme Maskesi

Yarım çay bardağı limon suyu

10 adet toz aspirin

Aspirinleri ezerek toz haline getirin ve limon suyu ile karıştırın. Hazır hale gelen maskenizi cildinize sürün ve 5 dakika bekledikten sonra ılık su yardımıyla cildinizi yıkayıp temizleyin.

Narenciyeli Yüz Temizleme Maskesi

1 çay bardağı yoğurt

1 yemek kaşığı limon suyu

1 yemek kaşığı portakal suyu

Malzemeleri bir araya getirip karıştırın ve cildinize sürüp 10 dakika kadar bekleyin. Sürenin sonunda cildinizi yıkayıp temizleyebilirsiniz.

Önerilen Yazı
Cilt Bakım Maskeleri

Bal ve Zeytinyağlı Cilt Temizleme Maskesi

2 çay kaşığı limon suyu

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı bal

Malzemeleri bir kasenin içinde bir araya getirip karıştırın ve sonrasında cildinize sürüp 15 dakika bekleyin. Sürenin sonunda cildinizi ılık su ile yıkayıp maskeden arındırabilirsiniz.

Doğal Cilt Temizleme Maskesi

1 yumurta akı

1 yemek kaşığı bal

1 tatlı kaşığı yulaf ezmesi

Malzemeleri bir araya getirip köpürünceye kadar çırpın ve ardından cildinize sürüp 20 dakika bekletin. Sürenin sonunda ılık su ile cildinizi yıkayıp temizleyebilirsiniz.

Doğal Cilt Temizleme Maskeleri
Fotoğraf:
INSTAGRAM CLİCK

Yazar Hakkında

https://fosforludusunceler.com/

Yorum Yap