İmplant Tedavisi Nedir?

İmplant Tedavisi Nedir?

1

İmplant Tedavisi Nedir? Gelişen teknoloji en çok modern tıbba fayda sağlıyor. Son yıllarda Dil Hekimliği bundan fazlasıyla yararlanmış durumda. Bu yazımda size modern diş hekimliği hakkında bilgi vermek istiyorum.

Eksik olan dişleriniz hem kozmetik açıdan hem de sağlık açısından sorun oluşturabiliyor. Gelişen teknoloji diş hekimliğinin çok işine yaradı. Köprü ve protez geleneksel bir tedavidir ama alternatif olarak implant diş tedavisi geliştirilmiştir. Peki implant nedir? İmplant tedavasi kimlere yapılır? İnceleyeceğiz.

İmplant Tedavisi Nedir?
İmplant Tedavisi Nedir?

İpmlant Nedir?

İmplant eksik dişlerin yerine koyulan bir vidadır. Bu vida titanyumdan yapılmış olup çene kemiğin içine yerleştirilir. Vida üzerine diş protezi koyulur. İmplant tedavisinin diğer tedavilere göre büyük bir artısı vardır bu artı komşu dişlere asla zarar verilmemesidir. Komşu dişler zarar görmez ve kesilmesi gerekmez. İmplant’ın görevi diş kök görevi görmesidir doğal dişten farkı çok azdır. Çok rahat konuşabilirsiniz, yemek yiyebilirsiniz ve gülebilirsiniz :)

İmplant Tedavisi Kimlere Uygulanabilir?
İmplant Tedavisi Kimlere Uygulanabilir?

İmplant Tedavisi Kimlere Uygulanabilir?

İmplant tedavisi herkese uygulanmak yaşınız 18 ya da 18 üstü olması gerekmektedir. Yüz ve çene gelişimini tamamlaması gerekmektedir. Tedaviden önce çene yapınızın implanta uygun mu değil mi test edilir daha sonra karar verilir. Mesela Şeker hastalarında tedavinin uygulanması için hastalığının düzene girmiş olması gerekmektedir. Kan Sulandırıcı ilaçlar kullananlar tedaviden önce ilaç almayı bırakmalıdır. Kemik erimesi olan kişiler için uygun tedavi aldıktan sonra implant tedavisi önerilir.

İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

İlk başta hastaya hafif sedasyon verilir. Tabi bu işlemden önce detaylı bir muayene ve röngen lazımdır. Çene kemikleri ve kalan dişler ölçülür. Dental implant yapılacaksa eğer yerleştirilmesi için 2 seçenek bulunmaktadır.  Tek aşamalı işlemlerde geçici başlık takılıyor. 2 aşamalı işlemlerde dental implant takılır sonra üzerine diş eti ile kaplandıktan sonra iyileşmesi beklenir. Protezler daha sonra takılır. Her 2 durumda geçici köprü yerleştirilmektedir. Alt çene 3 ay’da iyileşirken üst çenenin iyileşmesi 6 ayı bulabiliyor.

Zirkonyum implantlar, titanyumdan yapılmış olup implantların direncinin daha fazla olması için yapılmış yeni kuşak diyebileceğimiz implantlardır. Özellikle dar çenelere sahip insanlar için dayanıklılığı artırtmak için kullanılmaktadır. Titanyumdan farkı sadece dayanıklıktır.

Zirkonyum diş kaplamasında da kullanılıyor. Zirkonyum orijinal diş beyazlığına yakın dişlerinizi beyazlatır ve ışığı yansıtmaktadır. Bu sebepten ötürü dayanıklıktan ziyade estetik içinde kullanılmaktadır. Ağızda metal tadı bırakmadığı gibi aşınma yapmasıda güçtür. Vücuda zararı yoktur ve zamanla renk değişikliği olmaz.

Diş Teli Uygulaması

Diş teli genelde dizimlerinde bozukluk ve çarpıklık olan dişler için yerleştirilen braket ve bunları tutan tellerden oluşur. Diş telini daha çok dişlerinde aralık olanlar, dişlerinde çarpıklık olanlar, ısırma bozukluğu olanlar, kırık dişlere ve diğer dişlerin üzerine binmiş dişler için kullanılır. Diş telinin uygulanması için bir yaş aralığı yoktur. Diş teli tedavisi genelde 18-24 ay arası sürmektedir. Eğer ciddi bir çene bozukluğu söz konusu ise bu tedavi süresi 3 yıl bile sürebilir. Diş teli tedavisi süresince hastalar çok yapışkan gıdalardan uzak durmalı onun dışında her şeyi yiyip içebilirler. Ancak bu süreçte temizlik çok önemlidir tedavi süresince hastalar temizliğe çok özen göstermeleri gereklidir.

Önerilen Yazı
Siyah Noktalar İçin Maske

Diş Eti Çekilmesi ve Tedavisi

Diş etinin mine tabakasının altına kadar çekilir ve diş kökü açığa çıkar diş eti çekilmesi olarak değerlendirebiliriz. Kötü kaplamalar ve dişleri aşırı ve sert fırçalanması sonucu oluşabilir. Diş etinin çekilmesinin belirtileri vardır onları şu şekilde sıralayabiliriz,

  • Ağız kokusu
  • Diş fırçalarken kanama
  • Diş etlerinde şişme
  • Diş etlerinde kızarma

Diş etlerinin çekilmesi aynı zamanda diş kayıplarına yol açabilmektedir.

Diş eti çekilmesinin değişik dolgu teknikleri vardır. Diş bazen tamamen kaplanabilir. Eğer diş eti çekilmesi çok ilerlemişse cerrahi bir yöntem kullanılır. Cerrahi yöntemde çekilme bölgesine yakın bölgedeki sağlam doku hasarlı bölgeye çekilir ve çekilme olan alan kapatılır ya da damaktan bir greft alınır çekilme olan bölgeye eklenir.

Okuduğunuz için teşekkürler bu konuda yorum yapabilir ve bir sonraki makaleyi belirleyebilirsiniz :)

INSTAGRAM CLİCK

Yazar Hakkında

https://fosforludusunceler.com/

Yorum Yap

Yorumlar (1)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir