Gebelikte Uykusuzluk Nedir? Tedavileri Nelerdir?

Gebelikte Uykusuzluk Nedir? Tedavileri Nelerdir?

3

Gebelikte Uykusuzluk Nedir? Tedavileri Nelerdir? Gebelikte, uyku düzeniniz değişecektir ve ara sıra uykusuz geceler geçirmeniz, özellikle de gebeliğinizin son döneminde, normaldir. Ancak, uykusuzluk, gebeliğinizin sürekli bir özelliği haline geldiyse, sağlığınız bundan ciddi şekilde etkilenebilir. Bu nedenle en iyisi, sizi uyutmayan şeyin ne olduğunuz bulmanızdır.

Çoğu kez, uykusuzluk, duygusal nedenlere dayanır. Yoğun bir iş gününde, sizi bekleyen ebeveynlik ve bunun hayatınızı ne şekilde etkileyeceği üzerinde uzun uzun düşünme fırsatınız olmayabilir. Gece, sakinleşince, birçok kaygının zihninize üşüştüğünü fark edersiniz. Kendinizi, bunalmış veya kaygılı hissedebilirsiniz ve bütün bu duygular, uykuya dalmanıza engel olabilir.

Gebelikte Uykusuzluk Nedir Tedavileri Nelerdir
Gebelikte Uykusuzluk Nedir Tedavileri Nelerdir

Yapabileceğiniz şeyler

Ciyku haplarının, ne size ne de bebeğinize bir faydası olmaz haplardan kaçınmalısınız. Eşiniz, bir arkadaşınız, kendi kendine yardım grubunuz, ebeniz ya da danışmanınız olsun, herhangi biriyle konuşmak, sizi uyutmayan endişelerle başa çıkmanın en iyi yoludur.

Önerilen Yazı
Yüz Tipine Göre Kaş Şekilleri

Eğer fiziksel olarak kendinizi rahatsız hissediyorsanız ve sizi uyutmayan şey buysa, şu önerileri uygulamayı deneyin: Yastıklarınızı yaratıcı biçimde kullanın. Gerekiyorsa birkaç tane daha alın ve gece, bedeninizin çeşitli kısımlarını destekleyin. Gebelik ilerledikçe, terlemeniz artacak, odanın iyi havalandırılmış olduğundan emin olun.

Gerçi yatmaya yakın, ana yemek yememeniz gerekir ancak, yatak odanıza gitmeden hemen önce hafif bir şeyler atıştırmak, gece kan şekeri seviyenizin düşmesini engeller. Beynin, çalışabilmek için sürekli bir glikoz akışına gereksinimi vardır ve kandaki şekerin düşmesi, bedende, şeker akışını tetikleyen kimyasalların salgılanmasına yol açar. Kan şekerindeki bu artış, sizi uyandırabilir. Son öneri olarak ta, düzenli egzersiz ancak yatmadan hemen önce olmamak kaydıyla uykunuzun kalitesini ve süresini artırır.

Alternatifler

Her disiplinde çok yaygın alternatifler bulunmaktadır. Örneğin, yastık veya çarşafınıza püskürttüğünüz birkaç damla lavanta yağı, rahat bir uykuya dalmanızı sağlayabilir.

Hipnoterapi ile derin bir gevşeme yaşayabilir, ardından da iyi bir gece uykusu çekebilirsiniz. Bu yöntem, özellikle kaygı ve depresyondan kaynaklı uykusuzlukta etkilidir. Meditasyon gibi rahatlama teknikleri de uykusuzluk belirtilerinin azalmasında etkilidir.

Bitkisel ilaçlardan çarkıfelek ile baldıran doğru seçimlerdir ve bitkisel çözeltiler veya homeopatik ilaçlar olarak birlikte veya ayrı ayrı alınabilirler. Çarkıfelek çiçeğinin kullanımı Aztek’lere kadar dayanmaktadır ve baldıran da yatıştırıcı olarak çok eski bir geçmişe sahiptir. Yapılmış olan güncel bir çalışmaya göre, baldıranın yatıştırıcı etkisi, sentetik yatıştırıcılara eşit, üstelik de yan etkisi yok.

Gebelikte Uykusuzluk Nedir? Tedavileri Nelerdir?
Fotoğraf: Leah Kelley adlı kişinin Pexels’daki fotoğrafı
INSTAGRAM CLİCK

Yazar Hakkında

https://fosforludusunceler.com/

Yorum Yap

Yorumlar (3)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir