Estetik Yaptırmak Sağlıklı mı?
Trendlerdeki Yazı

Estetik Yaptırmak Sağlıklı mı?

0

Estetik Yaptırmak Sağlıklı mı? Estetik, Türk Dil Kurumu sözlüğünde güzellik duygusuna uygun olan, tıp sözlüğünde ise kusurlu bir organı düzeltmek veya güzelleştirmek amacıyla uygulanan yöntemler olarak geçer. Peki estetiğin sonucunda güzelleşmek iyi de acaba estetik yaptırmak sağlıklı mı?

Estetik yaptırmak sağlıklı mı sorusunu cevaplamak için estetik operasyonları tek tek incelemek gerekiyor. En yaygın yapılan estetik yüze yapılan estetiktir. Yüzümüz yaşlılık, yer çekimi, mimikler, güneşin zararlı etkileri, stres, kilo alıp verme, genetik yatkınlıklar yüzünden zamanla kırışır ve sarkar. Bu görüntüden sizi rahatsız ediyorsa yüze estetik ameliyatlar uygulayan merkezlere uğrayabilirsiniz. Aynı zamanda burnunuzdan memnun değilseniz, elmacık kemiklerinizi belirginleştirmek istiyorsanız, dudaklarınızı daha dolgun yaptırmak istiyorsanız, göz şeklinizin size yakışmadığını düşünüyorsanız da bu merkezlere uğrayabilirsiniz. 

Yüz estetiğinin en dezavantajlı yanı ameliyat sonrası ağrılardır. Çünkü yüz vücudun en hassas ve en acı veren bölgelerinden birisidir. Acı sorun değil diyorsanız 2. meseleye geçelim. Herkes konuşurken samimi ve inandırıcı olmak ister. Ancak aynı kelimeleri kullanmalarına rağmen kimi insanlar bize daha samimi, içten, inandırıcı gelir. İşte bunun sebebi mimiklerdir. Yüzünüze uyguladığınız estetik operasyonlar bazı mimiklerin kaybolmasına sebep olabilir. Dudak dolgunlaştırma ameliyatları gülüşümüzü, göz çevresi gerdirme bakışlarımızdaki içtenliği alabilir. O yüzden operasyon yaptırmadan, daha önce aynı ameliyatı yaptırmış birçok kişiyle tanışıp onların mimiklerini incelemekte fayda var. 

Estetik yaptırmak sağlık mı
Estetik yaptırmak sağlık mı

Ayrıca yüz gerdirme ameliyatının sağlık açısından olası zararları şunlardır: 

1-Enfeksiyon riski 

2-Cilt ve yumuşak dokunun ölümü 

3-Sinir hasarları 

4-Yara izi 

5-Saç kaybı 

6-Simetrik olmayan yüz şekli. 

Dudak estetiğinde de cerrahi risklerin yanı sıra ödem oluşma riski de vardır ve asla hata kaldırmaz. Burun estetiğinde cerrahi risklerin yanı sıra, ameliyat titizlikle yapılmazsa nefes alıp vermede zorluk yaşayabilirsiniz. Hamilelik, yaşlanma, kilo alıp verme, kalıtım ve daha önce geçirilen cerrahi müdahaleler sebebiyle bayanlar göbek estetiğine ihtiyaç duymaktadır. En fazla yapılan ameliyat ise karın gerdirmedir. Bu ameliyatın olumsuz yanları cerrahi riskler olabilir. Büyük bir ameliyat olmasının sonucu olarak en az 10 günlük zorunlu dinlenme süresi mecburidir. Ayrıca ameliyat sonrasında morarma ve şişme olabilir, yara izi kalabilir. Birde kadınların çoğunlukla tercih ettiği meme estetiği vardır. Meme estetik operasyonlarını başlıca meme büyültme, küçültme, deformasyonları giderme olarak üçe ayırabiliriz. Meme estetik operasyonlarının risklerini meme başını kaybetme, yara enfeksiyonu, kan birikmesi, hissizlik, alerjik reaksiyon olabilir.

Önerilen Yazı
Gözaltı Torbaları Neden Oluşur?

Bütün bu yazdıklarımızdan sonra estetik yaptırmak sağlıklı mı sorusundan önce estetik yaptırmak gerekli mi sorusunu cevaplamamız gerektiğini anladık sanırım. Eğer bir sağlık probleminiz yoksa ve organınızın etrafı ve sizi rahatsız edici görüntüsü yoksa bu riskleri almaya ve ağrıları çekmeye değmez. İllaki yaptırmalıyım diyorsanız da olası riskleri ve yan etkilerini doktorunuzdan öğrenin, doktorunuzun daha önce yaptığı benzer ameliyatları inceleyin gerekirse o kişilerle irtibata geçin, bir psikologla görüşün ve en önemlisi acele karar vermeyin. Unutmayın bu işin ucunda var olan güzelliğinizi de kaybetme riski var. Sağlıklı güzel günler.

Estetik Yaptırmak Sağlıklı mı?
INSTAGRAM CLİCK
Fotoğraf: Bigoody

Yazar Hakkında

Yorum Yap