Sağlıklı Saçlar İçin Doğal Kürler

Sağlıklı Saçlar İçin Doğal Kürler

0

Sağlıklı Saçlar İçin Doğal Kürler. Kadınların en büyük uğraşlarından biridir saçlarının canlı ve havalı görünmesi. Bu uğraş için zamanlarını ve paralarını harcarlar. Sağlıksız bir saç mat görünür ve şekil almaz. Sağlıklı saçlara kavuşmak için öncelikli olarak boya ve kimyasallardan olabildiğince uzak durmak gerekir. Boyatma işlemi yapılacak ise kendi saç renginize yakın renkler tercih etmek saçın daha az yıpranmasını sağlayacaktır. Evde yapacağınız sağlıklı saç kürleri ile de saçlarınızın canlanmasına yardımcı olabilirsiniz.

Parlak Saçlar İçin

Sağlıklı saç kürleri saçta yaşanan tüm problemler için farklı olarak uygulanmaktadır. Saçların parlak görünmesini istiyor iseniz, bir fincan taze sıkılmış limon suyunu saçlarınızı yıkadıktan sonra saçınıza tipten uca doğru fırça ile sürmeniz ve 10 dakika beklemeniz gerekecektir.
Durulama işleminden sonra saçlarınızı makine ile kurutmadan kendi kuruması için beklemelisiniz. Her iki haftada bir uygulayacağınız bu yöntem sayesinde saçlarınız daha parlak görünecektir.

sağlıklı saçlar için doğal kürler
sağlıklı saçlar için doğal kürler

Saç Dökülmesine Karşı Kür

Saç dökülmesine bitkisel çözümün isim çemen tohumudur. Çemen tohumunu aynı kahve gibi çektirmeniz gerekmektedir. Çektirdiğiniz tohumları bir gece suyun içerisinde beklettikten sonra duş sonrası saçınıza fırça ile sürün 10 dakika bekleyin ve durulayın.

saç dökülmesine karşın çemen tohumu
saç dökülmesine karşın çemen tohumu

Yumuşak ve Parlak Saçlar için

Saçlarınız hem parlasın bir yandan da pamuk kadar yumuşak olsun istiyor iseniz, bir küçük fincan elma sirkesi, rendelenmiş limon kabuğu ve bir kaşık şifalı otu bir tencere dolusu su içerisinde kaynatmalısınız. Ilınması sonrasında saçlarınızı yıkamanızın hemen ardından bir tencere su bitene kadar saçlarınıza fırça ile sürünüz ve 10 dakika bekledikten sonra durulayınız.

Önerilen Yazı
Estetik Yaptırmak Sağlıklı mı?

Sağlıklı saç kürleri arasında sadece parlaklık için değil yıpranma ve kuru saç tipleri içinde bakım önerileri bulunuyor.

sağlıklı saçlar doğal elma sirkesi kürü
sağlıklı saçlar doğal elma sirkesi kürü

Yıpranmış saçlar için

1 adet muz 1 çay kaşığı badem yağını ezerek birleştirmeniz ve saçlarınıza maske olarak uygulamanız gerekiyor.
10 dakika bekledikten sonra yıkayıp, durulayabilirsiniz.

Kuru saçlar için ise

1 yemek kaşığı bal ve bir fincan süt ile karışım hazırlayabilirsiniz. Bu kürü ise saçınızda 20 dakika tutmanız ardından da şampuan ile yıkamanız gerekiyor. Bu kürleri uygular iken unutmamanız gereken saçlarınızı kimyasallardan ve saç şekillendiricilerden uzak tutmanız olacak. Saçınızı bir yandan onarırken diğer yandan zarar veren ürünleri halen kullanmak yaptığınız tüm işlemlerin boşa gitmesine neden olur.

Sağlıklı Saçlar İçin Doğal Kürler
INSTAGRAM CLİCK
Fotoğraflar: Tatlı Dünyası, MaksatBilgi

Yazar Hakkında

Yorum Yap