Bebeklerde Diş Çıkarma

Bebeklerde Diş Çıkarma

0

Bebeklerde Diş Çıkarma Bebeklik çağlarının oldukça keyifli, heyecanla beklenen diş çıkartma dönemi zaman zaman sancılı bir süreçte olabiliyor. Diş çıkartma her yaş grubunda farklı semptomlara neden olabilir. Normal şartlarda 7. aydan İtibaren bebeklerin diş çıkartmasını beklenir. Fakat bazı bebeklerde diş çıkartma dönemi gecikebilir, 1 yaş sonrasını da bulabilir. Genellikle endişelenecek  bir durum oluşmaz. Diş çıkartma dönemi 20 dişi çıkartana kadar devam eder. Bu da ortalama 3 yaşa kadar sürmektedir.

 2-3. ay itibariyle bebekler çok ellerini ağzına alır. Diş etleri kaşınır ve çok salyalanır. Bu normal bir süreçtir. Her çocukta farklı semptomlar olabilir. Ama şunun mutlaka bilinmesi gerekir ki diş çıkartma döneminde bilinenin aksine ateş normal bir durum değildir. Toplum nezdinde diş çıkarma dönemi içerisindeki ateşlenmeler olağan bir durum gibi bilinir ve gerekli müdahale geciktirilir. Bu kanı olumsuz sonuçlara sebebiyet verir. Bu dönemde de çocuklar bir çok enfeksiyonu sessiz sedasız geçirebiliyorlar. Özellikle sebepsiz yere ağlamaları, huzursuzlukları çocukların diş çıkartma dönemine bağlanabilir. Bu dönemde yaşanan her huzursuzluğun diş çıkarmaya bağlanması doğru değildir. Dolayısıyla diş çıkartma döneminde 37,5°-38° üzerinde ateş olması durumunda gerekli tedbirler alınmalıdır.

Bebekler de diş çıkarma
Bebekler de diş çıkarma

Damaklarında ki Kaşınma İçin

    Çocukların bu dönemde elleri ve bulduğu her şeyi ağzına götürmeye çalışır. Bu dönemde huzursuzluklar artacaktır. Bizim yirmilik diş çıkarırken nasıl zorlandığımızı hatırlayacak olursak bu durumu normal karşılamak gerek. Bebekleri rahatlatmak için piyasada bir çok diş jeli satılmakta. Dışarıdan  bu tarz jeller almak yerine bunların işlevini gerçekleştirecek doğal maddeler kullanmak oldukça sağlıklı ve pratiktir. Dolayısıyla eline diş kaşıyıcıları veya  ne çok sert ne çok yumuşak sebze parçaları vererek dişlerini kaşımalarını, rahatlamalarını sağlayabilirsiniz. Kolay parçalanıp boğaza kaçacak gıdalar olmamasına dikkat edilmeli.

Önerilen Yazı
Burun Ameliyatı Sonrası Yapılması Gerekenler

   Dişler çıkmaya başladıktan sonra diş bakımına başlanmalı. Bebeklikte temiz bir bez yada  peçete ile silinmeli. Üç yaşından sonra diş fırçası ve diş macunu kullanılmalı. Süt dişleri olarak düşünülüp nasıl olsa yenilenecek algısı oldukça yanlıştır. Çünkü süt dişlerinin sağlıklı olması kalıcı dişlerinde aynı oranda sağlıklı gelişmesine olanak sağlar.

Bebeklerde Diş Çıkarma
Fotoğraf: toknapps.com
INSTAGRAM CLİCK

Yazar Hakkında

Yorum Yap