Maya ile Maske Tarifleri

Maya ile Maske Tarifleri

0

Maya ile Maske Tarifleri. Maya maskeleri, cildinizdeki güneş lekelerinden yaşlılığa bağlı sarkmalara kadar çok geniş bir kullanım amacına sahiptir. Bitkisel malzemelerle hazırlanan maya maskesi cildinizin yağ oranını dengeleyerek sivilce sorununun da üstesinden gelmenize yardımcı olacaktır.

Maya ile Maske Tarifleri
Maya ile Maske Tarifleri

Maya kullanılarak yapılan cilt bakımı uygulamaları, cildinizin yenilenmesi ve bakterilerden arındırılması gibi faydalar sağlayacaktır. Maya ile hazırlamış olduğunuz maskeyi düzenli şekilde kullandığınızda cildinizde bulunan kırışıklıkları zaman içinde azaltabilirsiniz. Maya maskeleri, aynı zamanda cildin yağ oranını dengeleyerek sivilce sorununu da çözüme kavuşturacaktır.
Oldukça can sıkıcı bir rahatsızlık olan egzama hastalığı maya maskeleri ile tedavi edilebilmektedir. Egzamanın cilt üzerinde neden olduğu tahribatı azaltmak üzere sizlere vermiş olduğumuz maske tariflerinden yararlanabilirsiniz. Bir çok faydası bulunan maya maskelerinden ihtiyacınıza yönelik olanı tercih ederek kullanmaya başlayabilirsiniz.

Gençleştirici Maya Maskesi

Cildinizin yaşlanmaya bağlı etkilerini en aza indiren maya maskesinde ihtiyacınız olan malzemeler bir adet yaş maya, su ve buz. Öncelikle maya ve suyu karıştırın ve krem kıvamı elde etmeye çalışın. Bu karışımı yüzünüze sürün ve bir tülbent yada gazlı bez kullanarak yüzünüzü örtün. Sonrasında bir havluyu sıcak suya batırıp suyunu sıkın ve nemli havluyu yüzünüzün üzerine örtün. Havluyu yüzünüze örterken ağzınızın açık kalmasını sağlamalısınız. Ayrıca maya karışımını yüzünüze sürerken göz ve ağız çevresine fazla yaklaşmamalısınız. Yüzünüze örttüğünüz havlu ılıdığında tekrardan sıcak suya batırıp yüzünüze serin. Bu uygulamayı 5 kere tekrarlayın. Sonrasında yüzünüzü yıkayıp temizleyin ve buz kalıbını elinize alıp yüzünüze dairesel hareketlerle sürerek masaj uygulayın. Ayda bir kere tekrarlayarak cildinizin daha pürüzsüz ve gergin bir hal almasını sağlayabilirsiniz.

Sivilce Kurutan Maya Maskesi

Sivilcelerden kurtulmanızı sağlayacak olan maya maskesi için ihtiyacınız olan malzemeler: bir yemek kaşığı yaş maya, beş damla limon suyu, iki tatlı kaşığı sirke, üç damla çay ağacı yağı. Hazırlanışına gelecek olursak, malzemeleri belirtilen oranlarda bir araya getirip karıştırın. Elde etmiş olduğunuz maskeyi cildinize sürüp 20 dakika kadar bekleyin. Sürenin sonunda ılık su kullanarak cildinizi yıkayıp temizleyin. Haftada bir kere tekrarlayabilirsiniz. Aşırı derecede sivilce sorunu yoksa 10 günde 1 kullanmanız daha yararlı olacaktır.

Cildi Dengeleyen Maya Maskesi

Cildinizdeki yağ oranını dengelemek üzere maya maskesinden faydalanabilirsiniz. Bu maske için ihtiyacınız olan malzemeler; 10 damla limon suyu ve bir yemek kaşığı yaş maya. Maya ve taze sıkılmış limon suyunu karıştırıp bu karışımı yüzünüze iyice yayın. 20 dakika kadar maskenin yüzünüzde beklemesini sağlayın. Sürenin sonunda cildinizi ılık su kullanarak yıkayıp temizleyebilirsiniz. Ilık su ile cildinizi yıkayıp temizledikten sonra soğuk su ile bir kere daha yıkayın. Bu uygulama cildinizdeki gözeneklerin daralmasını sağlayacak ve sıkılaştırıcı bir etki sağlayacaktır. Akşamları haftada bir kere bu maskeyi kullanabilirsiniz.

Önerilen Yazı
Sağlıklı Gözler İçin Neler Yapılmalı?

Besleyici Maya Maskesi Tarifi

Cildiniz besleyecek olan maya maskesi için ihtiyacınız olan malzemeler: yarım yemek kaşığı yaş maya, bir tatlı kaşığı bal ve bir yemek kaşığı süt. Malzemeleri tahta kaşık kullanarak karıştırın ve elde etmiş olduğunuz doğal maskeyi cildinize sürün. Dilerseniz boyun ve dekolte bölgesine de sürebilirsiniz. 20 dakika kadar maskenin cildinizde beklemesini sağladıktan sonra ılık su yardımıyla yıkayıp temizleyebilirsiniz. Bu tarifi haftada bir kere tekrarlayarak kullanabilirsiniz.

Maya ile Maske Tarifleri
Fotoğraf: cottonbro adlı kişinin Pexels’daki fotoğrafı

INSTAGRAM CLİCK

Yazar Hakkında

Yorum Yap