Hassas Ciltler İçin Maske

Hassas Ciltler İçin Maske

0

Hassas Ciltler İçin Maske Hassas ten yapısına sahip olanlar cilt bakımı yapmak için ciltlerine uygun maske ve kürler tercih etmelidir. Hassas cilde sahip kişiler ciltlerini dış etkenlere karşı korumalıdırlar. Hassas ciltlerin uygulayabileceği maske tariflerini yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Hassas Ciltler İçin Maske

Hassas Ciltler İçin Maske

1 çorba kaşığı yulaf unu

1 çorba kaşığı fındık yağı

1 ampul E vitamini

1 yaprak aloevera jel suyu

1 çay kaşığı dut pekmezi

1 adet aloevera yaprağından elde etmiş olduğunuz suyu dut pekmezi, E vitamini, fındık yağı ve yulaf unu ile karıştırın. Elde etmiş olduğunuz maskeyi 15 dakika yüzünüzde beklettikten sonra cildinizi sütle silin ve ılık su ile yıkayın. Maske tarifini haftada 1 kez tekrarlayabilirsiniz.

Hassas Ciltler İçin Gençleştirici Maske

2 çay kaşığı bal

Yarım su bardağı yulaf ezmesi

3\4 su bardağı yoğurt

Listedeki malzemeleri birleştirip karıştırın ve kıvama gelen maskeyi cildinize sürüp 15 dakika bekletin. Sürenin sonunda ılık su ile durulayarak cildinizi temizleyebilirsiniz. Balın cildi gençleştiren özelliği cildinizi pürüzsüzlük katacaktır.

Hassas Ciltler İçin Muz Maskesi

1 küçük muz

1 çorba kaşığı inek sütü

1 tatlı kaşığı süzme bal

Ezilen muzun içine süt ve bal ilave edilerek iyice karıştırılır. Cilde sürülen maske 20 dakika bekletilmelidir. Sonrasında ılık su yardımı ile temizlenmelidir. Maskede kullanılan muz potasyum ve A vitamini yönünden oldukça faydalıdır. Cildi pürüzsüz bir hale getirecek ve gençleştirecek olan bu maske, ünlü güzellik uzmanı Suna Dumankaya tarafından hassas ciltler için geliştirilmiştir.

Önerilen Yazı
Bitkisel Yüz Maskeleri

Hassas Ciltler İçin Potasyum Maskesi Tarifi

1 tatlı kaşığı akça ağaç şurubu

1 adet yumurta akı

1 adet muz

1 tatlı kaşığı süzme yoğurt

Muzu çatalla ezdikten sonra içine yoğurt, şurup ve yumurta akını ilave edin. Hazırlamış olduğunuz potasyum maskesini parmaklarınız yardımıyla cildinize uygulayın. Cildinizin hassasiyet derecesine göre 10 yada 20 dakika cildinizde beklettikten sonra temizleyebilirsiniz. Haftada 1 kere düzenli olarak tekrarlayabilirsiniz.

Fotoğraf: mommyasia.id
INSTAGRAM CLİCK
Pinterest: https://www.pinterest.com/fosforluhanim

Yazar Hakkında

https://fosforludusunceler.com/

Yorum Yap