Çörek Otunun Faydaları

Çörek Otunun Faydaları

0

Çörek Otunun Faydaları. Ülkemizdeki hemen her bölgede yetişen çörek otu, doymamış yağ asitleri bakımından oldukça zengindir ve geniş bir faydaya sahiptir. Saç ve cilt bakımı alanlarında sıklıkla yararlanılan çörek otu, bir çok problemin çözümünde rol oynayabilir. B1,B2,B6 gibi içerdiği vitamin türleri ile hücre yenilenmesine katkı sağlar.
Antioksidan özelliği ile vücut için de faydalı bir bitki olan çörek otu, karaciğer ve mide gibi bir çok organın düzenli çalışmasını sağlar. Çörek otu, maske ve kür olarak uygulanabildiği gibi ağız yoluyla da alınabilir.

Çörek Otunun Faydaları
Çörek Otunun Faydaları

Çörek Otunun Faydaları Nelerdir?

  • Çörek otu yağının en bariz yararı ciltteki çatlakları rehabilitasyon etmesidir. Bilhassa de doğumdan sonra oluşan çatlaklar üzerinde tesirli olan çörek otu yağı çatlamış bölgelere masaj yoluyla uygulandığında başarılı sonuçlar getirir.
  • Çörek otu yağının cilt kirlerini giderme tesiri bulunmaktadır. Cildi dış tehditlere karşı savunarak soluk almasını sağlar.
  • Çörek otu yağının zeytinyağı ile beraber cilde sürülmesi vaziyetinde yüz bakımı mükemmel bir şekilde gerçekleştirilir. Cildin kırışmasını engelleyen bu bakım sayesinde diri yüz hatlarını savunabilirsiniz.
  • Çörek otu yağı ciltte görülen egzama, mantar gibi cilt hastalıklarını rehabilitasyon eder. Cilt hastalıklarını kısa müddet içinde geçirir.
  • Çörek otu yağının bir pamuk üzerine alınarak sivilcelerin üzerine kompres halinde sürülmesi ile sivilceler kısa müddet içinde ciltten uzaklaşır.
  • Çörek otu yağının cilt üzerinde oluşan yaraları iyileştirme özelliği bulunmaktadır. Hücre yenileme özelliği bulunan çörek otu yağı yaranın mikrop kapmadan iyileşmesini sağlar.

Çörek Otu Nasıl Kullanılır?

1 çay bardağı su (sıcak)
1 çay kaşığı çörek otu tohumu (yeni öğütülmüş)

Çörek otu tohumlarını ezilmiş şekilde sıcak suyun içine atın ve 10 dakika kadar demlenmesi için bekletin. Sürenin sonunda karışımı süzerek içebilirsiniz. Hazmı kolaylaştırır ve gaz sökücü özelliği vardır. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve aynı zamanda öksürüğü de geçirici etkileri vardır.

Çörek Otu Maskesi Tarifi

2 tatlı kaşığı çörek otu
2 çay kaşığı bal

Çörekotunu öğüttükten sonra bal ile karıştırın ve cildinize sürün. 15 dakika kadar cildinizde beklettikten sonra su ile yıkayıp temizleyin. Cildinizdeki sivilcelerin tedavisinde etkili olacak ve bir nevi peeling görevi üstlenerek cildinizi canlandıracaktır.

Önerilen Yazı
Yağ Dengesini Ayarlayan Maskeler

Saç İçin Çörek Otu Nasıl Kullanılır?

3 tatlı kaşığı çörek otu tohumu
2 tatlı kaşığı sirke
5 tatlı kaşığı zeytinyağı

Malzemeleri bir araya getirip karıştırın ve saç diplerine masaj yaparak uygulayın. Yarım saat bekledikten sonra şampuan yardımıyla yıkayıp temizleyebilirsiniz. Saç diplerini besleyecek ve saçlarınızı canlandıracaktır.

Çörek Otunun Faydaları
Fotoğraf: Eva Elijas adlı kişinin Pexels’daki fotoğrafı

INSTAGRAM CLİCK

Yazar Hakkında

Yorum Yap