Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

0

Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? Evde basit malzemeler kullanılarak hazırlanan cilt maskeleri sayesinde cildinizi besleyebilir ve çeşitli sorunları tedavi edebilirsiniz. Cilt için yararlı bitkisel yağlar kullanılan maskeler sayesinde cildin kendini onarması ve nemlendirmesini sağlayabilirsiniz.
Kan dolaşımını hızlandırmak, cildi gençleştirmek ve gerginleştirip kırışıklıkları azaltmak için cilt bakım maskelerinden faydalanabilir ve beslenmenize, uykunuza dikkat ederek bu sorunların tekrar oluşmasını önleyebilirsiniz.

Doğal Cilt Bakım Ürünleri Nasıl Saklanır?

sağlıklı saçlar için
Doğal Cilt Bakım Ürünleri

Evde hazırlanan bitkisel cilt bakım maskeleri, kullanılan malzemelerin türüne bağlı olarak saklama süreleri değişkenlik gösterebilmektedir. Dayanıklılığını arttırıcı kimyasal maddeler bulunmadığı için doğal cilt maskeleri mümkün olduğu kadar kısa süre içinde kullanılmalı ve yenisi hazırlanmalıdır.
Bitkisel yağların kullanım süresi ortalama 2-3 ay arasında değişmektedir. Evde hazırlamış olduğunuz losyon ve kremler ise en geç 2 hafta içinde kullanılmalı, sürenin sonunda yenisi hazırlanmalıdır. Evde hazırlayacağınız bitkisel kozmetik ürünleri saçlarınıza, tırnaklarınıza yada cildinize rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Herhangi bir yan etkisi bulunmayan bu doğal ürünler, bir çok cilt sorununun da üstesinden gelecektir.

Doğal cilt bakım uygulamalarını daha önce kullanmamış kişiler, kozmetik ürünleri bırakıp doğal bakım ürünlerine geçiş yaptıklarında ciltlerinde siyah nokta ve sivilce sorunu yaşayabilirler. Cilt gözenekleri bitkisel yağlara ilk etapta tepki verebilmektedir. Bitkisel maskelerde kullanılan malzemelere alerji olması halinde de ciltte tahrişler meydana gelebilir. Bu tür durumlarda alerjiniz bulunan maddeyi tespit etmeli ve bu malzemeleri tekrar cildinizde kullanmamalısınız.

Doğal Cilt Bakım Maskeleri Nasıl Hazırlanır?

Cilt Besleyici Maske

Sivilceli Ciltler İçin Bakım Maskesi Tarifi
Sivilceli Ciltler İçin Bakım Maskesi Tarifi

Malzemeler:
Yumurta sarısı (1 adet)
Yoğurt (1 kase)
Zeytinyağı (1 tatlı kaşığı)
Havuç yağı (5 damla)

Hazırlanışı:
Yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırın ve zeytinyağı ile havucu ilave edin. Elde etmiş olduğunuz maskeyi cildinize sürüp 20 dakika bekleyin. Sonrasında cildinizi yıkayıp temizleyin. Maske, cildinizi besleyerek cildinizin ihtiyacı olan nemi sağlayacaktır. Haftada 1 kere tekrarlanabilir.

Önerilen Yazı
Ebeveynlere 10 Tavsiye

Cilt Bakımı Maskesi

Cilt Bakımı Maskesi
Cilt Bakımı Maskesi

Malzemeler:
Patates (1 orta boy)
Elma sirkesi (1 tatlı kaşığı)
Badem yağı (1 tatlı kaşığı)

Hazırlanışı:
Listede bulunan malzemeleri bir araya getirip karıştırın ve elde etmiş olduğunuz maskeyi cildinize uygulayın. 15 dakika kadar bekledikten sonra maskeyi cildinizden yıkayıp temizleyebilirsiniz.

Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?
Fotoğraf: tr.freeimages.com

INSTAGRAM CLİCK

Yazar Hakkında

Yorum Yap