Diş ve Diş Eti Sağlığı

Diş ve Diş Eti Sağlığı

0

Diş ve Diş Eti Sağlığı Diş çürükleri ve diş eti hastalıkları aynı zamanda ana zemin olarak tek bir yapıya bağlı bakteri plağı dediğimiz meşhur tablo. Aslında bakterilerin oluşturduğu gözle göremediğimiz saydam bir tabakamız var bu saydam tabaka bazen yetersiz fırçaladığımızda dişimizin üzerinde tırnağımızı gezdirdiğimizde kötü kokan hoş olmayan görüntüsü olan bir tablo.

Diş ve Diş Eti Sağlığı
Diş ve Diş Eti Sağlığı

Burada yer alan bakteriler biz ne yersek yiyelim ne kadar sağlıklı beslenirsek beslenelim maalesef bizim yediğimiz her şeyi yerler. Bu bakteriler yediklerinden asit üretiyorlar ürettikleri bu asit dişin yüzeyinde kalıyor çünkü bakteri plağı dediğimiz şey son derece yapışkan bir tabaka dişin yüzeyinde ve oluşturdukları asitte bir şeyin üzerinde kalıyor o asitte yavaş yavaş dişi oymaya başlıyor.

Bizim çürük dediğimiz tablo bu şekilde oluşmaya başlıyor. Dolayısıyla o bakteri plağını uzaklaştırabildiğimiz anda çürük tablosundan da önemli ölçüde kurtulabiliyoruz. Bu bakteri plağı dediğimiz nesne aynı zamanda diş eti hastalığını da başlatıyor.

Çünkü bu plak birikiyor, birikiyor ve temizlenmediği zaman bu sefer bizim diş taşı dediğimiz tabloyu oluşturmaya başlıyor eğer diş taşını hekim tarafından temizletmezseniz bu sefer diş taşı diş etinizin altına doğru birikmeye başlıyor ve ciddi diş eti hastalıklarına ve daha sonra dişin etrafındaki kemik kayıplarına yol açarak ileri de dişin kaybına yol açıyor. Buradaki bütün önemli konu bu bakteri plağını yok edebilmek ama maalesef yakın bir dönemde fırçalamanın da ötesinde bu çürüğü engelleyebilecek elimizde hiç bir tablomuz yok yani yakın gelecekte bir aşı da görünmüyor.

Diş Eti Çekilmesi

Dişlerde temiz bakıldığı takdirde ortalama süre 7–8 yıldır. Yani 7–8 sene sonra bir değişime gidiyorsak ekonomik ömrünü doldurmuştur. 6 senede ortalama bir rakam içerisinde belirtmek istiyorum diş eti çekilmelerinde vakit kaybetmeden bir hekime başvurmak en iyi çözümdür aksi takdirde diş eti çekilmeleri dişlerin kaybedilmesine de neden olur.

Önerilen Yazı
5 Adımda Dudak Bakımı

Diş Beyazlatma

Diş beyazlatma ve diş temizlemeyi biz iki ayrı tedavi şekli olarak ayırabiliriz. Diş taşı temizliği işleminden sonra dişlerin yüzeyine bir cilalama pastası uygulanır bunun amacı dişin üzerindeki lekelerin çıkarılmasıdır, bu diş temizleme kısmı ve herkesin 6 ayda bir yaptırmak zorundasınız dediği kısımdır. Bir de diş beyazlatma durumu var bunda da bir takım kimyasal ajanların dişin üzerine uygulanarak lazer veya LED ışıklar kullanılarak ofis ortamında veya evlerde takviye olarak verilen ilaçlar vasıtasıyla hastaların dişinin tonunun açılması işlemi.

Diş ve Diş Eti Sağlığı
INSTAGRAM CLİCK

Yazar Hakkında

https://fosforludusunceler.com/

Yorum Yap