Tarçın’ın Kanıtlanmış 10 Faydası

Tarçın’ın Kanıtlanmış 10 Faydası

3

Tarçın’ın Kanıtlanmış 10 Faydası Tarçın çok lezzetli bir baharattır, binlerce yıl tıbbi özellikleri nedeniyle sürekli ödüllendirilmiştir. Modern bilim’de insanların bildiklerini doğruluyor. Aşağıda Tarçın hakkında kanıtlanmış 10 faydasını okuyacaksınız. <3

Tarçın’ın Kanıtlanmış 10 Faydası
Tarçın’ın Kanıtlanmış 10 Faydası

HIV virüsüne karşı savaşta bir destekçidir.

HIV virüsü, bağışıklık sistemini yavaş yavaş parçalayan ve tedavi edilmediğinde AIDS’E yol açabilen bir virüstür. Çin Tarçını(Cassia) çeşitlerinden elde edilen tarçın HIV virüsünün insanlarda en yaygın türü HIV-1’e karşı savaşa yardımcı olduğu düşünülmektedir.  Sağlık için yararlı olan tarçın’ın kumarin içeriği sebebiyle büyük dozlarda sorun yaşanabilir.

Mantar ve Bakteriyel enfeksiyonlarıyle mücadele etmekte yardımcı olur.

Ana aktif bileşenlerinden biri cinnamaldehyde sayesinde bazı enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olur. Bu madde, enfeksiyonu azaltır ve diş çürüğüne iyi gelir ayrıca ağız kokusuyla da mücadele etmenizde iyi bir dosttur. Antifungal ve Anti-Bakteriyel özelliklere sahiptir.

Kansere karşı sizi koruyabilir.

Kanseri önleme tedavisinde potansiyel kullanımı için yaygın olarak üzerinde çalışılmıştır. Ancak genel olarak kanıtlar, tarçının kansere karşı koruma sağlayabileceğini gösteren sadece hayvan ve tüp çalışmaları vardır. Kanser hücrelerinin büyümesine karşı  ve tümörlerde kan damarı oluşumunu azaltarak kanser hüclerine toksik olarak görünerek hücre ölümüne sebep oluyor. Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar sonucun da tarçının kanserin gelişimine karşı koruyucu bir durumdur. Bu deneyler ve bulgular tarçının insan kolon hücrelerinin koruyucu antioksidan tepkilerini harekete geçirdiğini göstermektedir.

Nörodejeneratif Hastalıkları Üzerindeki Etkisi

 Beyin hücrelerinin yapısını ya da fonksiyonlarını ilerlemeli kaybı ile adlandırılan Nörodejeneratif hastalıklar Tarçın’da bulunan iki bileşiğin beyinde bulunan ve Tau adı verilen Alzheimer hastalığının bir protein birikimini engellediği görülür. Tarçın hayvan çalışmaları sonucunda Alzheimer hastalığına karşı çeşitli gelişmelere yol açmıştır. Bu konuda insan araştırmaları henüz yoktur.

Kan Şekerine Faydası Nedir?

İnsülinin direnci üzerindeki olumlu etkilerini biliyorsunuzdur. Kan şekerini birçok mekanizmayla azaltabilir. Tarçın yemekten sonra kan dolaşımımıza girer ve glikoz miktarını azaltır. Peki bunu nasıl yapıyor, bunu sindirim sistemimizde bulunan karbonhidratların parçalanmasını yavaşlatan çok sayıda sindirim enzimini engelleyerek yaptığı görülmüştür. Tarçının bir diğer etkisi ise içindeki bir bileşik insülini taklit edebiliyor ve hücreler üzerinde etkili olabiliyor.

Dokuların İnsüline Karşı Duyarlılığını Artırabilir.

Kilit hormonlardan olan insülin, metabolizmamızı ve enerji kullanımı düzenler. Kan şekerini, kan dolaşımından hücrelere taşımak için de çok önemlidir. Birçok insan insülinin etkilerine karşı dirençlidir. İnsülin direnci, metabolik sendrom ve tip 2 diyabet gibi ciddi durumlarda bir işaretçi olarak bilinir. Tarçının bu önemli hormonun işini yapabilmesi için ona destek oluyor ve önemli ölçüde insülin direncini azaltabiliyor.

Kan Hastalıkları Riskini Azaltabilir.

Tarçın, Tip 2 diyabetli insanlarda günde 1 gram ya da yarım çay kaşığı tarçın sayesinde, kan belirteçleri üzerinde faydalı olduğu gözlemlemiştir. Total kolestrol, kötü2 LDL kolestrol ve trigliserit düzeyini azaltır. Yakın tarihlerde yapılan araştırmalar sonucu günlük 120 mg tarçın dozunun bu etkileri olabileceğine ulaşılmıştır. Bu çalışmalarda tarçının ‘’iyi’’ HDL kolestrol seviyelerini arttığı gözlemlenmiştir. Hayvanlarda yapılan testler sonucunda kan basıncını düşürmüştür. Tüm bu faktörleri birleştirdiğimizde kalp hastalığı riskini önemli ölçüde azaltabilir.

İltihaplara Karşı Savaş Açar

Yangı ya da İltihaplar önemli derece önemli bir sağlık sorunudur. İltihap kronik olursa sorunlar oluşabiliyor. Tarçın bu konuda çok faydalı olabilecek bir besindir. Çalışmalar sounucu tarçının antienflamatuar özelliğine sahip olduğu görülmüştür.

Yüksek Oranda Antioksidan İçermektedir.

Vücudumuz serbest radikallerinin neden olduğu oksidatif hasarlardan Antioksidanlar korur. Tarçın, polifenoller gibi güçlü antioksidarlarla yüklüdür. Bir araştırma sonucu 26 baharat arasında antioksidan aktivitesi araştırılıyor ve tarçın 1. Sırada yer alıyor. Sarımsak ve kekik gibi süper gıdaları geride bırakan Tarçın olmuştur. Tarçın doğal bir gıda koruyucu olarak kullanılabilir çünkü çok güçlü bir besindir.

Önerilen Yazı
Kapalı Ortamlardaki Havayı Temizleyen Etkili Çiçekler

Güçlü Tıbbi Özellikleri vardır.

Tarçın nasıl yapılır? Tarçın ağaçlarının gövdeleri kesilerek tarçın elde ediliyor. Kesinlen tarçın ağaç gövdeleri iç kabuk ve daha sonra odunsu kısımları çıkarılıyor. Kuruduktan sonra tarçın çubukları adı verilen rulolar ortaya çıkmaktadır. Bu çubuklar öğütülerek tarçın tozu oluşturmak için öğütülür. Tarçının ağır kokusu ve tadı yağlı kısmından kaynaklanıyor sebebi ise sinnamaldhit oranının yüksek olmasıdır. Bilim insanlarının inancına göre cinnamonun sağlık ve metabolizma üzerinde etkisi güçlüdür.

Okuduğunuz için teşekkürler, yorum yaparak bir sonraki makaleyi belirleyebilirsiniz <3

INSTAGRAM : click

Yazar Hakkında

https://fosforludusunceler.com/

Yorum Yap

Yorumlar (3)

  1. 5 yıl önce

    kan şekerine faydası gerçekten var

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir