Yüz Beyazlatıcı Domates Maskesi Domates maskesi cilt beyazlatma alanında sıklıkla kullanılan doğal maskelerden biridir. Yüz beyazlatıcı domates maskesi cilt rengini açma uygulaması evde basit malzemeler kullanılarak uygulanabiliyor.
Cilt üzerinde biriken ölü hücreler, cildinizin renginin koyulaşmasına sebep olurken, domates maskesi ölü hücreleri derinizden uzaklaştırarak cildinizin daha parlak ve canlı görünmesini sağlıyor.
Yüz Beyazlatıcı Domates Maskesi Tarifi
1 tatlı kaşığı pirinç unu
1 adet Domates
Taze ve olgun bir domatesi bol suda yıkadıktan sonra rendeden geçirerek ufak parçalara bölünmesini sağlayın. Rendeden geçirdiğiniz domatesin suyunu süzerek temiz bir kase içinde pirinç unuyla birlikte karıştırın. Karışım hamur kıvamına gelene kadar pirinç unu eklemeye ve karıştırmaya devam edin. Elde etmiş olduğunuz hamur kıvamındaki yüz beyazlatıcı domates maskesini göz çevrenizi hariç bırakarak tüm yüzünüze uygulayın. Maskeyi yüzünüzde 10 dakika beklettikten sonra ılık suyla yüzünüzü yıkayıp temizleyin. Domates maskesini haftada 1 kez uygulayarak ten renginizi zamanla daha açık tonlara getirebilirsiniz.
Domates içinde bulunan maddeler bazı kişilerde alerjiye sebep olabiliyor. Domates maskesini uyguladıktan sonra cildinizde kızarıklık ve kabarmalar oluştuysa, domates maskesi yerine diğer yüz beyazlatma tariflerimizi deneyebilirsiniz.
Sivilce Lekeleri İçin Domates Maskesi
2 adet domates
1 adet salatalık
2 adet avakado
Kabuklarını soyduğunuz domatesi çatal kullanarak ezin ve hamur haline getirin. Salatalık ve avakadoyu rendeden geçirdikten sonra suyunu süzerek domates ile karıştırın. Elde ettiğiniz maskesi sivilceler nedeniyle iz kalan bölgelere sürün ve 20 dakika sonunda yüzünüzü ılık suyla yıkayın.
Sivilce lekelerini geçiren domates maskesi ayrıca cilt renginizin de açılmasını sağlar. Sivilce lekelerinin giderilmesi için maske tarifini haftada 1 kez tekrarlamalı ve düzenli olarak uygulamalısınız. Vermiş olduğumuz maske tariflerinin işe yaraması için en az 2 ay boyunca düzenli olarak uygulanması gerekmektedir. Cildinizde kızarıklık yada kabarma oluştuğunda maskeyi kullanmayı bırakmalı yada uygulama zamanını seyreltmelisiniz.
Fotoğraf: Julia adlı kişinin Pexels’daki fotoğrafı
INSTAGRAM CLİCK