Evde Doğal Yüz Bakım Maskesi Yapımı

Evde Doğal Yüz Bakım Maskesi Yapımı

0

Evde Doğal Yüz Bakım Maskesi Yapımı. Kaliteli kozmetik ürünler fiyatları bakımından çoğu zaman erişilmez haldeler. Bu ürünlere para vermek yerine evde kendiniz tamamen doğal malzemeler kullanarak kendi kreminizi yapabilirsiniz. Kolayca hazırlanan ve bitkisel olduğu için herhangi bir yan etkisi de bulunmayan yüz bakım maskeleri ile cildinize gereken özeni çok yüksek fiyatlara satılan ürünleri almadan da gösterebilirsiniz.

Salatalık Maskesi

Salatalık Maskesi
Salatalık Maskesi

Kozmetik ürünleri kullanmak istemeyebilir yada satın almak istemiyor olabilirsiniz. Hassas bir cilde sahipseniz evde hazırlayabileceğiniz en ideal maske, salatalık maskesidir. Salatalığın kabuklarını soyup ikiye bölün ve robottan geçirip sıvı hale getirin. 1 çorba kaşığı krem ve bal ekleyip tekrardan karıştırın. Malzemeler karıştıktan sonra 8 çorba kaşığı yulaf ezmesi ilave edip yüzünüze ince bir tabaka halinde sürün. Maskeyi 15 dakika kadar cildinizde beklettikten sonra ılık su ile yıkayıp temizleyebilirsiniz.

Önerilen Yazı
Limon Suyunun Cilde Faydaları

Greyfurt Maskesi

Doğal yüz bakım maskesi hazırlayabileceğiniz bir diğer tarifte greyfurt kullanılmaktadır. Yüz temizliği sağlayacak olan maske aynı zamanda besleyici özelliğe sahiptir. 3 çorba kaşığı krem ve 1 çorba kaşığı balı karıştırın. Ardından 4 çorba kaşığı yulaf ezmesini karışıma ilave edin. Son olarak 2 damla greyfurt özsel yağını ekleyip karıştırın ve yüzünüze ince bir tabaka halinde yayın. Bir müddet bekledikten sonra ılık su ile yüzünüzü yıkayıp temizleyin. Artan malzemeyi 4 gün boyunca buzdolabında saklayabilirsiniz.

Mangolu Yüz Maskesi

Mangolu Yüz Maskesi
Mangolu Yüz Maskesi

Sizlere önerebileceğimiz maskelerden bir diğeri mangolu yüz maskesidir. Cildi temizleyen doğal maskeyi hazırlamak için çeyrek mangoyu 2 çorba kaşığı yulaf ezmesi, 2 çorba kaşığı badem ve 2 çorba kaşığı süt ile karıştırıp maskeyi yüzünüze uygulayın. 15 dakika bekledikten sonra ılık su ile yüzünüzü yıkayıp maskeden arındırabilirsiniz.

Patlıcan Maskesi

Patlıcan kullanarak hazırlanan yüz bakım maskesinde kabuklarını soyarak dilimlediğiniz patlıcanları soğuk suda kaynatın. Kaynadıktan sonra 2 diş sarımsak ekleyip karıştırın ve lapa haline getirin. Ardından karışıma kaymak ilave edip karıştırın ve krem kıvamına gelmesini sağlayın. Patlıcan maskesini yüz ve boyun bölgesine sürüp 25 dakika bekleyin ve ardından ılık su ile yıkayıp temizleyin.

Siyah Noktalar İçin

siyah noktalar için
siyah noktalar için

Evde siyah noktalarınız için yüz bakımı yapmak isterseniz 1 çay kaşığı bal ve 1 çay kaşığı toz tarçını karıştırıp cildinize ovalayarak sürün. 3 dakika kadar masaj yaptıktan sonra cildinizi ılık su ile yıkayıp temizleyin. Ardından soğuk su ile tekrardan yüzünüzü yıkayın.


Evde Doğal Yüz Bakım Maskesi Yapımı
Fotoğraf: tr.freeimages.com

INSTAGRAM CLİCK

Yazar Hakkında

Yorum Yap